CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Usædvanlig produktpræsentation Usædvanlig produktpræsentation
Et af verdens ældste cykelmærker Diamant havde valgt Berlin's undergrundsbane til præsentation af deres nye Zouma+ Usædvanlig produktpræsentation

Som optakt til Berliner Fahrradschau benyttede Diamant lejligheden til at præsentere deres nye elcykel , under jorden på en nedlagt strækning af Berlins undergrundsbane ved Postdammer Platz.

Diamant er et af verdens ældste cykelmærker. Grundlagt i 1857 af brødrerne Friedrich og Wilhelm Nevoigt i Kackrow. I 1998 rundede firmaet at have produceret 10 millioner cykler.  I 2002 blev Diamant overtaget af Trek koncernen og producerer idag godt 700 cykler om dagen. Diamant yder 40 års garanti på alle deres rammer.

Den nye Diamant Zouma+ er minded den sportsligt orienterede dagligdagscyklist hvilket afspejles i de fire modeller mht hastighed og alsidighed.

Alle fire modller er med Bosch Centermotor og integreret batteri i rammen.  Basismodellen er med almindelige gear mens Elite topmodllen har NuVinci trinløse gearsystem.  Zouma+ kommer både i en Pedelec model med motorhjælp op til 25 km/t eller som godkendt E-knallert med en topfart på 45 km/t.

Selve præsentationen foregik torsdag aften under jorden på en nedlagt strækning af Berlins U3 linie, hvor der var anlagt en testbane, så de indbudte gæster og journalister havde lejlighed til at prøve den nye cykel.  Udstyrsmæssigt minder den nye Zouma+ mere om en High End mountainbike end en elcykel med dens kulfiberforgaffel og brede 27,5 hjul og dæk.

Den på topmodellen monterede M99 forlygte fra Supernova kunne med strøm og styring fra Bosch motorsystemet fuldt ud lyse den mørke tunnel op, tilmed med forskellig lysstyrke afstemt efter den hastighed man kørte.  En imponerende præsentation af en meget flot designet og konstrueret elcykel.

Trek Danmark har desværre valgt ikke at føre Diamant cyklerne. En beslutning de måske skulle tage op til genovervejelse, da branded har meget andet godt at byde på.  På messen spottede vi denne flotte nyfortolkning af en af deres gamle klassikere.

Link

CYKELPORTALEN