CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Squirt Low Temp Lube TEST: Squirt Low Temp Lube
Det voksbaserede kædesmøremiddel er kommet i en særlig vinterudgave til brug ved lave temperaturer. TEST: Squirt Low Temp Lube

Squirt-02

Smøring af kæden er for mange, noget man lige gør i en fart og som regel med et oliebaseret smøremiddel, mens de mere fanatiske af slagsen kan få en hel dag til at gå hjemme i køkkenet mens de afrenser og efterfølgende indkoger deres kæde i smøremiddel.  Men i takt med at vi alle skal være, ih så miljøbeviste, er der kommet en hel hær af syntetiske smøremidler på markedet.

Mens smøremidler baseret på voks har aldrig rigtig slået an, nok primært pga vores noget fugtige klima, hvor voks måske er knap så egnet, da det forholdvis hurtigt bliver skyllet ud af kæden igen. Sydafrikanske Squirt Lube har været på markedet temmelig længe, og har også i Danmark fundet sin trofaste tilhængerskare.  Nu har de lanceret en ny udgave som skulle være særlig velegnet til lave temperaturer…

Hvor originale af Squirt Lube er mest velegenet til brug i tørt vejr, er den nye Squirt Lube Low Temp optimeret til lave temperaturer og våde forhold, hvor den bibeholder den meget lave friktion og giver en tør og mere ren kæde.

Specifikationer

  • 100 % biologisk nedbrydeligt.
  • Drypflaske med 120 ml eller 500 ml.
  • Set til 63 kr hos Cykelgear.dk for 120 ml

 

Squirt-03

Afprøvning
I forhold til den almindelige udgave af Squirt er der ikke umiddelbar nogen forskel i brug. Væsken er mælkehvid og skal påføres på en helt ren kæde som gerne er fuldstændig affedtet.  Det er min erfaring af en helt ren og affedtet kæde giver det bedste og mest langtidsholdbare resultat.
Du kan selv affedte en eksisterende kæde eller købe specielle fedtløse kæder. En helt ren kæde betyder at der kun vil være voks på den efter behandling og det gør at det holder længere mellem hver behandling.  Giv voksen en chance, før du forkaster den, da den bliver bedre for hver behandling af kæden der så og sige bliver voks impræneret. I forhold til andre smøremidler forbliver kæden helt ren og ikke mindste voksen gør den fuldstændig lydløs og det er samtidig en god indikator for når det er tid at efterbehandle.

I forhold til den originale Squirt Lube bliver voksen siddende væsentligt længere med Low Temp. Stadigvæk ikke så godt som andre syntetiske smøremidler men alligevel tilfredstillende til de fleste forhold. Personligt syntes jeg Squirt egner sig bedst til landevej.  I forhold til andre smøremidler er det bedre at børste kæden ren fremfor at bruge en klud, da voksen så bliver inde i kædeledene.  Med den rigtige håndtering er Squirt Low Temp Lube et godt alternativ og bruger man den konsekvent virker det som om kæden kan køre nogle flere kilometer.

Squirt-04

Konklusion
Squirt Low Temp Lube er til danske forhold en væsentlig bedre løsning end den originale Squirt Lube. Dens største force er den rene kæde, og den lave og lydløse friktion. Eneste ulempe er en smule større omhyggelighed i brug.

Vurdering-4

Link

 

CYKELPORTALEN