CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

I specielt de engelske medier, har der på det seneste været en del omtale af Breeze Blockers produkter. Et temmelig kontroversielt  produkt som udfordrer...


I specielt de engelske medier, har der på det seneste været en del omtale af Breeze Blockers produkter. Et temmelig kontroversielt  produkt som udfordrer den gængse opfattelse omkring beskyttelse af hænder og  fødder mod kulde, når man cykler. Vanens- og konservatismens magt er svær at gå imod,  specielt i en tid, hvor det er vigtigere at være hip end fornuftig.  Breeze Blockers gør alligevel forsøget med stort anlagte markedsføringskampagner under mottoet  “There  is nothing COOL in being COLD”  og det kan ingen jo rigtig modsige.

Mens mange kun har hovedrysten tilovers for disse produkter, er vi her på redaktionen ikke blege for at prøve udstyr, der gør op med gængs opfattelse af, hvad der er rigtigt og forkert, så vi kontaktede firmaet, som fluks kvitterede med at sende os et par prøver af deres produkter.

Alle der cykler, ved at cyklistens værste fjende er vinden, og netop Skandinavien har største delen af året kraftig og kølig vind. Men som en kendt dansk cykelrytter engang har sagt, “gå aldrig ned på udstyret”  Og netop Breeze Blockers produkter syntes da som skabt til vores forhold.

Hele ideen med Breeze Blockers produkter, er at beskytte fødder og hænder for kulden og skabe en lokalt, isolerende tomrum af stillestående luft omkring fødder og hænder. Men i stedet for at gøre dette i form af tykke strømper og handsker,  som ofte besværliggør betjening af bremser og gear og som suger fordampende svedluft til sig fra kroppen, der over tid bliver til kulde, ledes vinden istedet væk fra de kulde sarte områder. Det betyder i praksis at du kan køre helt uden handsker eller med tynde handsker når det er rigtig koldt.

Vi har afprøvet tre forskellige produkter fra Breeze Blockers:  Aero Guard som er til at sætte uden på cykelskoene, D.Flektr til montage på lige mountainbikestyr og endelig Aero Blade som er tiltænkt racercykler.


Aero Blade
er til montering på racerstyr. De monteres på det lige stykke på styret ved hjælp af et par strips og to gummibånd.  De passer til de fleste styr uanset diameter. De er udført i ABS plastik med finish i kulfiberstruktur. Vægt 44 g.  Pris 25£


D Flektr
Disse er til montage på lige MTB styr. De monteres ved hjælp af de medfølgende gummibånd og styrende plugs. Der er frigang så man kan betjene bremsegrebene.  Vægt. 40 g. Udført i ABS plastik med kulfiberstruktur. Pris 30£.


Aero Guard

beskytter fødderne.  Monteres på pedalerne ved hjælp at de medfølgende velcobånd. Der er markeringer til tre forskellige længder samt forskellige klamper. Vægt 17 g. Udført i matsort ABS  plast. Pris 18£.


Afprøvning

Selve princippet er ikke nyt og kendes bedst fra de vindkåber som er monteret på dyre touring motorcykler. Men det er første gang at det ses udført til cykler på denne her måde.  Produktet er patenteret og videnskabelig testet og dokumenteret for dens virkning.
Alle tre produkter at lette at montere ved hjælp af de medfølgende strips og gummibånd.  Der er tydelige og letforklarlige visuelle guides med hvert produkt. Aero Guard kræver lidt forarbejde i form af bortklipning og tilpasning til skolængde og klamper.  Jeg syntes ikke de medfølgende velcobånd er nok til at få dem til at sidde tilstrækkeligt fast på pedalerne. Her måtte et par faste strips til for at de sad ordentligt fast.  D.Flektr største ulempe er at man ikke kan sætte sin horn på bagefter.

Trods en smule skepsis, som udelukkende bunder i det rent udseende mæssige som for Aero Blades vedkommende minder om en Wonderbra til cykler, så må jeg med skamme indrømme at når det kommer til det at kunne holde sine fødder og hænder varme så holder alle tre produkter hvad producenten lover og endda med en vis margen, bedre end hvad du kan opnå med traditionelle handsker og skoovertræk.

På de kølige dage hvor det lige er koldt nok til ikke at bruge handsker, er det en både en  sjov og overbevisende fornemmelse at opdage at varmen langsomt stiger i fingre og tæer så længe de befinder sig i læ bag skærmen,  og så snart de eksponeres ude i vinden så begynder man at fryse igen.

Vurderet ud fra et rent termisk synspunkt, og det er vel det som det drejer sig om, er der intet at komme efter, Breeze Blockers leverer varen på en meget overbevisende måde. Om du så som cyklist kan lade hånt om andres skæve blikke og dumme kommentarer, er en helt anden sag.

Tilhører du skaren af cyklister som cykler hele året uanset vind og vejr og som ikke gider besværet med at skulle tage tykke strømper, handsker og skoovertræk af og på flere gange om dagen, er de et oplagt valg.  Det kan godt være det ikke ser videre sejt ud at køre med disse produkter, men når det kommer til at holde dine fingre/tæer varme og hermed din komfort, er de second to none.

Konklusion
Disse produkter er for mange et noget kontroversielt produkt, hvis modargumenter udelukkende er af rent følelsesmæssig karakter.  Funktions- og komfort mæssigt   holder de hvad producenter lover.  Varme og komfort i hænder og fødder uden store og uhåndterlige skoovertræk og vinterhandsker.
Specielt modellen til landevejsraceren Aero Blade imponerer da det ofte er på de vindomsuste vinterlandeveje man som cyklist har svært ved at kunne holde varmen. Modellen til MTB styr begrænses af besværlig montering og at man ikke længere kan bruge sine horn.  Den optimale virkning opnås tidligt forår og sent efterår hvor man ikke længere behøver at køre med tynde fingerhandsker.  Det eneste som taler mod produktet er folks forfængelighed ved at skulle have sådan et par skærme siddende og stritte på styret.

Breeze Blockers er endnu ikke repræsenteret i Danmark, men de vil gerne i kontakt med forhandlere/grossister som ønske at distribuere/forhandle produktet.  Alle deres produkter kan købes online på deres hjemmeside og den beskedne pris gør at at alle burde prøve dem.

Link

CYKELPORTALEN