CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Garmin Edge Touring Plus Test af Garmin Edge Touring Plus
Garmin’s nye Touring GPS computer er for de cyklister der nyder at cykle fra A til B uden at miste orienteringen, og som ikke... Test af Garmin Edge Touring Plus

edge-touring04

Med Touring Plus bevæger Garmin sig ind på et nyt brugersegment. Turcyklisten som gerne vil kunne navigere let og sikkert fra A til B uden at skulle kunne analysere sine præstationer i tal og detajler. Garmin var blandt de første til at implementere GPS i deres træningscomputere og deres topmodel Edge 810 står stadig som benchmark for den resultatorienterede og sportslige cyklist som vil vide alt om, og analysere sin træning.

edge-touring05

Se flere billeder i galleriet

For at imødese og ikke tabe terræn til de mange konkurrenter der efterhånden er kommet på markedet har Garmin netop lanceret to nye modeller i Edge serien, Edge Touring og den testede Edge Touring Plus venligst stillet til låns af  Garmin Danmark. De er begge basis GPS computere med kortfunktion og ruteplanlægning fuldstændig som vi kender fra navigation til bilen. De er først og fremmest tiltænkt de brugere der har cyklingen som en mere rekreativt aktivitet, men stadig gerne vil kunne finde rundt og frem på en let og sikker måde. Puls og kadence funktioner er udeladt, men på Touring Plus er det muligt at tilslutte en puls måler som ekstraudstyr.

edge-touring06

Specifikationer

  • Touchscreen
  • 98 gram
  • Genopladelig batteri
  • Op til 15 timers batterilevetid
  • Op til 200 waypoints
  • Kompatibel med Garmin Connect
  • Baner: Konkurrer mod tidligere aktiviter
  • Auto pause
  • ANT+ kompatibel til puls
  • Barometrisk højdemåler
  • Temperaturmåler
  • Forberedt for brug på el-cykler
  • Pris 2199,- / 2499,-

edge-touring08

Afprøvning
Installation og opsætning er hurtig klaret. Kassen indeholder, Edge Touring Plus, to cykelbeslag med flere forskellige gummibånd, et USB kabel, Garmin cykelkort på micro SD kort og en Lynstartvejledning. Touring Plus ligner umiddelbart Edge 810 med samme størrelse display og orientering af knapper. Der medfølger to cykelstyr holdere som kan monteres nemt både på styr og frempind ved hjælp af gummibånd. Da Touring Plus deler platform med Edge 810 vil man også kunne benytte de holdere til montage foran styret, som ekstra udstyr.

Første gang man tænder på on/off knappen på siden bliver man bedt om at indstille: sprog, enhedsformat, tidsformat, køn, alder og vægt. (vægten bruges i forbindelse med den det estimerede kalorieforbrug. Herefter finder den satellitforbindelsen og frem kommer startmenuen som består af to store ikoner “søg” og “vis kort” Øverst vises sattellitstatus, ur og batteritilstand. Nederst er to små ikoner. Under mappen ligger alle gemte ture og totaldata. Her kan du også nulstille data. Under værktøjs ikonet gemmer sig alle de mere forkromede indstilllinger omkring ruteplanlægning, tripsider, auto lap, pause puls, e-bike og system. Men i dagligdagen bruger man kun Find og Vis kort.

edge-touring01

Under “Find” ligger 5 undermenuer

  1. ruteplanlægning ud fra breddegrads positioner
  2. ruteplanlægning ud fra a. distance hvor man indtaster f.eks 25 km hvorefter computeren selv laver tre ruteforslag man kan køre med start og mål samme sted eller b. startposition ud fra aktuel position eller et punkt på kort
  3. gemte baner,
  4. nylig fundne
  5. søgeværktøj der igen er underopdelt i 4 undermenuer hvor man kan søge på byer, adresser, vejkryds og koordinater

Under vis kort kan man zoome ind og ud med henholdsvis + og – samt panorere rundt på kortet i fuldskærms opløsning. Ud over kortet kan computerne naturligvis vise de gængse numeriske informationer for hastighed, distance, temperatur højde samt kompasfunktion og kalorieforbrænding.  Man tænker sig om en ekstra gang når man ser hvor mange kilometer man skal cykle for at forbrænde det marcipanbrød som røg ned sammen med kaffen.

edge-touring03

Se flere billeder i galleriet

Selve navigationen på kortet er ved pilevisning. Når man nærmer sig et sted hvor man skal foretage sig noget f.eks dreje kommer der en optisk fremhævning og hvis lyden er slået til et lille bib som kommer igen to gange når man skal dreje.

Kortmaterialet på SD kortet er et cykelspecifikt kort fra Garmin som har detaljerings grad ned på grusvej og cykelsti-, vejniveau. Det fungerer fint men man skal lige huske at vælge den rigtige brugerprofil inden man tager afsted, der er tre valgmuligheder landevej, touring og mountainbike.  Hvis du er ude på raceren og den står i MTB mode bliver man ledt ind på grusveje og stier.

Ud over navigation på selve enheden kan man også sidde derhjemme og planlægge ruter og lægge dem over via Garmin Connect.  Det foregår med USB kabel. Når man tilslutter synkroniseres data mellem enheden og Garmin Connect så man hele tiden har det fulde overblik.

Batteritiden er langt over de lovede 15 timer. Den kan køre flere dage på en opladning og er det alligevel ikke nok kan man købe et ekstern power kit som består af et ekstra batteri oplader og solcellepanel. (kr. 599,-)

Eneste malurt i bægeret er displayet, og egentligt er det ikke kun minded på Garmin. Med en enkelt undtagelse er alle de GPS produkter vi har haft til test ikke er meget bevendt i kraftig sollys eller på gråvejsdage hvor kontrasterne er små.  Det burde kunne gøres bedre og specielt når referencen er de udbredte smartphones som jo også kan benyttes som GPS, men som så til gengæld både er mere batterislugende og ikke særligt robuste.

edge-touring09

Plusser

  • Nem installation
  • Brugervenlig
  • Lang batteritid
  • God cykelholder
  • SD kort

Minus

  • Ringe skærmopløsning
  • Kontrast dårlig i sollys

edge-touring02

Konklusion
Garmin Edge Touring Plus har været et fint bekendskab, den er let at bruge og man finder altid sikkert frem. En nyhed fra Garmin er at det nu er muligt at få tilfældig valgte rundture ud fra selvvalgt distance. Til touring brug er det rart med den meget lange batteritid.

Vurdering-4

Link

 

CYKELPORTALEN