CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano State of Nation report Shimano State of Nation report
Ny stor undersøgelse fra SHIMANO viser at en ud af fire europæiske cykel brugere allerede benytter en elcykel eller påtænker at gøre det Shimano State of Nation report

Elcykel revolutionen har for alvor fået fat over de sidste år. Hvad der før var et sjældent syn på de Europæiske cykelstier, er nu efterhånden mere reglen end undtagelsen og viser tydeligt et paradigme skift indenfor cykelbranchen.
I en ny undersøgelse har mere end 13.000 personer fra 11 europæiske blevet udspurgt. Resultatet er temmelig opsigtsvækkende og viser at 24 % af de adspurgteallerede ejer en elcykel. Tallene stammer fra SHIMANO STEPS E-bike Index 2020 der sammenholder forbrugernes holdning og ønsker på tværs af landene omkring motivation og ønsker til brug af elcyklen omkring pendling, fritid og transport.

Tallene viser mange spændende tendenser:

 • England ligger med 7 % blandt de adspurgte som vil prøve en elcykel ibunden, mens Italien ligger i toppen med 30 %
 • I lande som Danmark, Schweiz og England er der tydelige tegn blandt denyngre generation mellem 18 og 24 år at de fremover vil bruge en elcykel endalle de øvrige aldersgrupper.
 • Til spørgsmålet om hvorfor de vil skifte til elcykel, er fysisk aktivitet og godthelbred de afgørende faktorer.
 • 31 % af de adspurgte som allerede har en elcykel vil primært benytte den tilfritid og familiære aktiviteter. Alligevel vil 28 % benytte den til daglig pendling.
 • Mere end en tredjedel 32 % vil benytte elcyklen til længere distancer, stejlestigninger mens 30 % forventer at kunne forbedre deres fysiske form og 22 %deres mentale helbred.
 • I nogle lande er der store forskelle på brug af cyklen. I Holland benytter hele 78 % cyklen mindst en gang om måneden. For 39% vedkommende er valget af en elcykel primært for at gøre det lettere. Og med hjælp op til 25 km/t, hvem kan så lige argumentere mod det.
 • Også miljø faktorer spiller ind, 18 % af de adspurgte vil skifte til elcykel fordi
  de er bekymret for miljøet. For aldersgruppen 18 til 24 år er dette tal endnu
  højere 26 %

Overordnet set, ser det ud til at den verdensomspændende Covid krise på denanden side vil få stadig flere Europæer op på cyklen i fremtiden for at styrke deresfysiske og mentale helbred samtidig med at miljøet skånes.

Hele rapporten kan læses på https://www.shimano-steps.com/e-bikes/europe/en/state-of-the-nation-report hvor der findes flere interessandte grafer og udtalelser fra landespecifikke nøgle personer

Kilde: Shimano STEPS

 

CYKELPORTALEN