CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Schwinn Paramount Limited Edition Schwinn Paramount Limited Edition
Schwinn Paramount 75 jubilæumscyklen genopfrisker landevejsraceren fra en tid hvor cykler havde sjæl. Schwinn Paramount Limited Edition

Schwinn-Paramount01

Schwinn er en af USA ældste cykelfabrikker. Og en af deres mest berømte cykler var Schwinn Paramount som blev bygget i flere etaper. Den første serie var fra 1938 til 1959.  Herefter kom den såkaldte klassiske æra som var fra 1959 til 1979. I den periode var Paramount dominerende indenfor den amerikanske professionelle cykelsport.  Den sidste periode var Waterford Paramount æraen med Marc Muller som den drivende kraft.  Den varede fra 1979 til 1990 hvor den sidste cykel bygget.

Schwinn-Paramount05

Richard Schwinn som er grandsøn efter Schwinn’s grundlægger Ignaz Schwinn og Waterford Cycles gik sammen om at lave 25 særlige eksemplarer for at fejre mærkets 75 års fødselsdag.  Schwinn kan forøvrigt fejre 130 års fødselsdag næste år.

Schwinn Paramount er en klassiek landevejsracer i stål, men den nye jubilæumsudgave er en helt updatteret version af klassikeren hvor kunnden kan vælge mellem tre forskellige ståltyper, standard eller intern kabelføring, og tilpasset geometri efter kundens ønsker.

Schwinn-Paramount03

Rammen kan bestilles i tre konfigurationer:

  • Paramount Air (air hardened, heat treated steel tubing)
  • Paramount Air/Stainless (Air front, stainless rear triangle)
  • Paramount Stainless (full stainless steel frame).

Finish og farve fås i tre udgaver.

Schwinn-Paramount06

Der benyttes naturligvis muffer som alle er tilpasset til hver enkelt ramme,  så hver eneste ramme fremstår som helt original og custom bygget. Som forventet blev 25 eksamplarer nærmest revet væk, men fortvivl ikke, det er stadig muligt at bestille en ramme som så løbend evil blive produceret efterhånden som ordrene løber ind…

Link

 

CYKELPORTALEN