CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

På liggecykel fra Moskva til Beijing På liggecykel fra Moskva til Beijing
Se videoen fra en usædvanlig 100 % selvsupporteret cykeltur tværs igennem Rusland på liggecykel. På liggecykel fra Moskva til Beijing

 

Tim Cope og Chris Hatherly har tilbragt 14 måneder på liggecykler fra Moskva til Beijing, tværs igennem Sibirien. Det er beretningen om forfrosne tæer, millioner af myg, ødelagte cykler, sult, tørst, vodka, og ikke mindst en usædvanlig gæstfrihed fra lokalbefolkningen undervejs på deres lange og udmattende rejse. Det er der kommet en 52 minutters DVD film ud af, som i løbet af få dage blev udsolgt, men snart vil være tilgængelig igen.

Ideen til projektet starter helt tilbage i 1999, hvor Chris Hatherly og Tim Cope var på tur i udkanten af Ruslands nordvestlige del. Her opstår ideen til at cykle på tværs af Rusland.

“Vi var 20 år, havde opgivet vores universitetsgrader og havde mødt hinanden for første gang et år tidligere”: fortæller Tim Cope. Forude lå skovene i Sibirien, Gobi ørkenen i Mongoliet og langt væk Kina .

“Vi vidste at temperaturerne ville falde til mindst -40 om vinteren og, og de frygtede myggesværme om sommeren. Men ellers var det så som så med alle detajlerne. Vi regnede med at turen ville tage mellem 12 og 18 måneder, og på det grundlag havde vi et budget på omkring $ 3 (australske) om dagen.”

Cycling-Siberia-02

“En følelse af usikkerhed skyllede ind over mig:  Jeg havde aldrig cyklet på en ligge cykel ‘før, og jeg begyndte nu for alvor at tvivle på om projektet var for ambitiøst”: fortæller Tim Cope og forsætter. “Fjorten måneder og 10.000 km senere cyklede vi ind på Tiananmen-pladsen i Beijing. Siden vi havde forladt den lille by Petrozavodsk havde vi udholdt forfrysninger, skubbet liggecyklerne  1000 kilometer langs verdens mest afsides jernbane, skåret os igennem Gobi ørknen  og endda blevet anholdt i Kina. Men frem for alt havde vi også mødt utallige mennesker og havde fået en indsigt i deres land og liv. Der var Baba Galya der havde plejet os i 10 dage pga af forfrysninger. Chuginov havde  repareret vores nav på den ene cykel, og nomaderne i Mongoliet som inviterede os ind i deres mobile hjem med åbne arme. Trods mange konflikter, kunne Chris og jeg hver nat når vi slog lejr, konstatere at vi levede vores drøm ud, og ikke bare talte om den over en øl på det lokale værtshus.”

Bog og Video kan bestilles på Tim Cope hjemmeside.

Link

 

 

CYKELPORTALEN