CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ortlieb Bikepacking Ortlieb Bikepacking
Når den vandtætte cykeltaskes Grand Old Man Ortlieb kaster sig over den nye amerikanske dille så skal det tages alvorligt... Ortlieb Bikepacking

ortlieb-handlebar-pack-review-25

Bikepacking stammer ligesom Fatbiken også fra USA, hvor det i øjeblikket er det nye hotte indenfor en “ny” alternativ måde at sætte tasker på sin cykel. Hidtil har trenden været lidt for de nørdede eventyrcyklister med langt skæg og briller, men når den vandtætte cykeltaskes Grand Old Man blander sig i legen, så er det alvor (business).

Da Hartmut Ortlieb i 1982 syede sine første vandtætte cykeltasker hjemme i sine forældres garage startede han en helt ny udvikling indenfor vandtætte og pålidelige kvalitetstasker til cykel og friluftsfolket. Idag er Ortlieb synonym med udbredelsen af den vandtætte tasker i et hav af udformninger og selvom de har fået adskellige konkurrenter anses de stadig for nogle af de mest pålidelige produkter til hårdhændet friluftsbrug.

seatpost-bag-ortlieb

 

Bikepacking er en variation af den klassiske cykeltaske oppakning hvor man bruger beslag og bagagebærer til at fastgøre sit picpack.  Oprindelig begyndende med at eventyrlyste cyklister med trang til rigtig offroad hvor man ofte vandrer ligeså meget som man cykler, begyndte at spænde sovepose og telt på cyklen med pakremme.  Det har i hovedsaglig USA udviklet sig til en mængde små producenter af store saddel-  styr- og rammetasker der alle monteres direkte på cyklen via kraftige remme, hvilket både giver en lettere oppakning og ikke mindst større bevægelsesfrihed på cyklen.  Fatbike cyklisterne har for længst taget trenden til sig men også eventyrlystne landevejsryttere med trang til fart off the beaten track bruger dem, ikke mindst på de nu meget populære solo cykelløb uden forplejning og støttegruppe.

ortlieb-handlebar-pack-review-10

Ortliebs nye Bikepacking tasker tager udgangspunkt i deres kendte meget slidstærke og 3D svejsede vandtætte materiale som er helt PVC frit. Serien består af fire tasker, en saddeltaske, en styrtaske, en tilbehørstaske til montage på styrtasken og en rammetaske. Saddeltasken har rulleforsegling og styrtasken rulleforsetgling i hver ende. Tilbehørstasken monteres foran på styrtasken og endelig en tasken til montage inden i rammen. De tre første er på markedet ,mens rammetasken først kommer på markedet næste år.  Taskerne monteres med kraftige justerbar remme med kliklås. Taskerne er lige velegnet på alle cykeltyper.

Link

CYKELPORTALEN