CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt partnerskab med store ambitioner Nyt partnerskab med store ambitioner
Da Jacob Csizmadia i 2000 introducerede keramiske kuglelejer til ​​cykelsporten, havde han allerede i flere år haft succes med at bruge dem i sin... Nyt partnerskab med store ambitioner

Foto: Jesper Grønnemark

Visionær succes: Historien bag CeramicSpeeds engagement i Team Riwal-CeramicSpeed. Verden drejer rundt. På mange måder. Og siden årtusindskiftet har verden for nogle roteret lidt hurtigere. I det mindste en del af den. Da Jacob Csizmadia i 2000 introducerede keramiske kuglelejer til ​​cykelsporten, havde han allerede i flere år haft succes med at bruge dem i sin egen karriere som inline-skater i den absolutte verdenselite. Efter at have sat 24-timers verdensrekord på inliners to år tidligere havde han fået øjnene op for det potentiale, disse lejer kunne have i andre sportsgrene. Især i cykling.

Den helt store scene
At få fodfæste på verdensplan viste sig at være vanskeligt i begyndelsen. Målet var at hjælpe de bedste ryttere i verden til at blive endnu hurtigere ved at udstyre dem med lejer med den lavest tænkelige friktion. En visionær tilgang til sporten med fokus på små tekniske detaljer – eksempelvis lejer – hos Team CSC fik dog ledelsen af det danske mandskab i tale.

Foto: Jesper Grønnemark

Holdet var veletableret inden for professionel cykling i starten af det nye århundrede. Og i 2001 understregede de deres status som pionerer indenfor moderne cykling, da de startede deres samarbejde med, hvad der senere ville blive CeramicSpeed. Et af de første løb, hvor holdet brugte keramiske kuglelejer var Tour de France. I løbet af tre uger var Team CSC i stand til at hente to etapesejre og vinde løbets bjergtrøje. For begge parter var ”Grand Boucle” 2001 starten på et samarbejde, der skulle vare i mere end et årti. Et samarbejde der skulle vise sig at resultere i sejre i alle de vigtige løb i den professionelle cykelkalender. Fra succes i Grand Tours til VM triumfer.

Samarbejdet åbnede også døren til andre sponsorater inden for den professionelle cykel scene, blandt andet HTC-HighRoad, Garmin-Transitions – senere Cannondale-Drapac – Dimension Data For Qhubeka, QuickStep og BORA-Hansgrohe – bare for at nævne nogle få. Ud over de to sidstnævnte er AG2R – La Mondiale i øjeblikket også kørende på håndlavede produkter fra Holstebro. Det franske mandskab har vist sig at være en af ​​de vigtigste udfordrere i Tour de France de seneste år. En succes, der givet vil fortsætte, med den eksplosive udvikling, deres verden gennemgår.

Foto: Jesper Grønnemark

På hjemmebane
Cykelsport er dog ikke udelukkende World Tour løb og hos CeramicSpeed har man aldrig glemt virksomhedens danske rødder. Mange danske ryttere har benyttet sig af keramiske kuglelejer, OSPW Systems & UFO-kæder fra Holstebro, før deres gennembrud på verdensplan. Og de fortsætter med samarbejdet. Det er derfor ikke overraskende, at CeramicSpeed ​​har været på udkig efter en platform, der kunne cementere forbindelsen til den naturlige hjemmebane. Og efter flere mindre sponsorater de seneste år, markerer 2018 starten på et nyt kapitel i virksomhedens historie. Siden januar 2018 deler CeramicSpeed navnesponsoratet for det danske kontinentalhold Riwal-CeramicSpeed. Odense-holdet har med Claus og Steffen Kromann i spidsen ikke kun involveret sig i sporten men også aktivt formet holdet til at passe til deres vision.  En vision, der meget ligner Jacob Csizmadias, idet begge brødre sigter mod at vækste deres oprindelige forretningsområde gennem en investering i cykling. Siden 2011 har holdet formået at etablere sig som det bedste i Danmark.

En voksende portefølje 
Historien om CeramicSpeed ​​startede i et lille værelse i Holstebro. Dette rum stadig eksisterer stadig, selv om virksomheden i mellemtiden har taget nye faciliteter i anvendelse som konsekvens af den fortsatte vækst og styrkelse af positionen som verdens førende producent af keramiske kuglelejer. Efter at være startet med at bygge lejer til skøjter og cykler, indeholder firmaets portefølje nu også bottom brackets, hjul kit og unikke produkter som OSPW Systemer, UFO Kæder og UFO Drip Chain Coating. Porteføljen er dog ikke begrænset til sportsmarkederne. I mere end 10 år har CeramicSpeed ​​også leveret løsninger til industrielle partnere inden for fødevareindustrien, elektriske motorer og kemisk industri.


Foto: Jesper Grønnemark

Et frugtbart partnerskab 
Det at have kapacitet til at kunne levere løsninger til både cykling og industri bevirker, at samarbejdet mellem CeramicSpeed ​​og liftfirmaet Riwal Danmark gennem en frugtbar synergi er både logisk og gennemtænkt.

I al sin tid i professionel cykling har det været et mål for CeramicSpeed at udvide grænserne for lejer og andre komponenters ydeevne samtidig med, at friktionen reduceres til det lavest mulige niveau.

I løbet af årene er det blevet en del af virksomhedens DNA at være en integreret del af andres sejre.

Partnerskabet med Riwal er det næste skridt i denne proces. Ved at være Danmarks førende kontinentalhold og konkurrere på højt internationalt niveau findes de perfekte forhold, når det handler om at teste og omdefinere produktudviklingen. Med det mål at opnå endnu større succes.

Men dette er dog ikke alt
Med målet om at blive Skandinaviens førende cykelhold, og potentialet til at køre på Pro Kontinental niveau fra 2019 har partnerskabet også et stort vækstpotentiale på industrisiden, hvor både CeramicSpeed ​​og Riwal Danmark er i stand til at udvikle og tilpasse fremtidige løsninger. Og med et eksisterende netværk på omkring hundrede partnere og samarbejdspartnere, ligger fremtiden åben.

Link

 

CYKELPORTALEN