CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyeste eksporttal fra Taiwan Nyeste eksporttal fra Taiwan
På Eurobike blev de senester eksporttal fra Taiwan præsenteret, og de er en god indikation for hvordan den globale cykelbranche som helhed har det.... Nyeste eksporttal fra Taiwan

Eksporttallene fra Taiwan er ofte en god indikation for hvordan den globale cykelbranche har det. På Eurobike blev de seneste tal præsenteret sammen med udvalgte nye Taiwanisiske cykelprodukter og  to spændende indlæg om dataopsamling og standardisering.

Eksporten af elcykler er steget med 55 % i de første fire måneder af 2018 i forhold til samme periode i 2017. Mens Technavio markedsanalyse har forudsagt at den globale vækst på cykelmarkedet for perioden 2018 til 2022 vil ligger omkring de 4 %, er det en generel betragtning blandt de fleste, at denne vækst ligger på elcykelområdet. Efterspørgslen stiger og stadig flere og flere ældre mennesker har opdaget muligheden i denne cykeltype, samtidig med at markedet for de unge generes, gennem stadig flere E-MTB og nu også eRoadbikes.

Ud fra de foreløbige tal fra Taiwan Bicycle Association (TBA) for perioden januar til april 2018, har Taiwan eksporteret 83.000 elcykler værdi ansat til 113 million dollars. Dette er en markant vækst i forhold til sidste år stigning på 34%.

USA er stadig Taiwans største marked for komplette cykler, mens Holland overraskende nu er på andenpladsen. Tyskland er det 6 største marked mens Danmark er røget ind på top ti, som nummer otte. Ifølge Eurostat importerede Europe 126.000 cykler fra Taiwan i 2017. Det er seks gange så mange som tallet for elcykler som lå på 20.153. Disse tal vil formodentlig stige yderligere pga af nyindførte anti dumpings afgifter på kinesiske elcykler som pr. 15 juni 2018 omfatter 1.102 produkter.

Tyskland er det største marked for elcykler, efterfulgt af Holland og USA med henholdvis 27.4%, 19.66% og 19.27%. Den gennemsnitlige værdi for elcykler ligger nu på 1,373.77 dollars med en totalværdi på 113,912,879. Eksport tallet af komplette cykler faldt med 11.75% mens værdien steg 14.16%. grundet den større stykpris.

Iflg TBA’s tal eksporterede Taiwan 740.518 komplette cykler (uden motor) Dette er et fald men da den gennemsnitlige værdi steg, er omsætningen større. Den gennemsnitlige globale enhedspris er $588. Det europæiske marked ligger under med en gennemsnitspris på $444.

Det Australske kontinent er en stor aftager af Taiwan cykelprodukter og ligger nummer otte i forhold til værdiomsætning. Deres højsæson ligger mellem december og februar. Japan er stadig det største marked på det Asiatiske marked, og ligger på en fjerdeplads.

Overordnet set, er landevejscykler og mountainbikes stadig de største eksportvarer for Taiwan, selvom landevejscykler faldt med 2,7%. Mountainbikes hiver tallet op med en stigning på 8,78%. Cykelkomponenter nåede en omsætning på $424 million fra jan til apr 2018. En stigning på 10,3%. Gearsystemer steg hele 72 % alene på volumen.

SwiCity loT
er et storstilet og ambisiøst projekt grundlagt i 2015 af Ministeriet for Science og Technology om at binde hele øen sammen via et trådløst netværk byggende på Long Range Low Power teknologi som kan tracke cykler og deres bevægelser og samkøre det med navigation, cykeludlejning og andre servicefaciliteter for cyklister.

Noget om standardisering
TBIS er forkortelsen for Taiwan Bicycle Industry Standard og varetager standardiseringen for alle Taiwan cykelproducenter.TBIS tager udgangspunkt i den internationale ISO 4210 standard men har højere krav omkring produktsikkerhed og service end den tilsvarende ISO norm. Endelig har de udvidet med korresponderende standarder fo test og teknologi. Noget som ikke er omfattet af den eksisterende ISO standard, så Taiwan er på flere fronter foran ISO standarden.

Præsentation af udvalgte taiwanesiske cykelprodukter

  • CyberMotions er producerer nav i mange udformninger. Deres integrerede nav med sensor for måling af torq, hastighed, kadance, effekt og kalorier som kommunikerer trådløst via ANT+ har fået følgeskab af et nyudviklet nav til elcykler.

  • Producenten af elmotorer TransX gik sidste år ind på markedet for komplette cykler med deres entry model Mavis F15. Med den nye Mavis M16 går TransX et skridt videre og udstyrer den med deres centermotor M16 kendt for sin store pålidelighed. Cyklen er unisex med lav indstigningshøjde og valgt af flere byer på Taiwan som delecykel.

  • Arofly A Plus meter er en noget anderledes tilgang til wattmåling end hvad vi ellers oplever. Den bygger på en lille sensor som skrues på ventilen og ud fra trykket i dækket og avanceret matematisk interpolation basseret på 200 patenter kan den udregne effekt. Den lille sensor er let at flytte fra cykel til cykel og parres med Arofly egen computer og pulsmåler. Systemet er meget konkurrancedygtigt med lav pris og stor nøjagtighed som vil kunne udbrede wattmåling til en bredere målgruppe. Vi er i øjeblikket ved at teste Arofly
  • Bryton viste tre nye GPS computere med lang batteritid og aerodynamisk udformning og AtilB navigation for topmodellens vedkommende.

Taipei Cycle Show 2018
Ligesom Eurobike har Taipei Cycle Show heller ikke rigtigt kunnet beslutte sig. 2018 udgaven løber som planlagt af stablen fra den 31 oktober til 3 november mens 2019 udgaven igen er tilbage på den oprindelige dato i slutningen af marts måned. Dette tidspunkt har man besluttet at holde fast i, indtil 2021.

Kilder

  • Taitra Press Material
  • Global E-Bike Market 2017-2021, report by Technavio
  • Statistics compiled by the Taiwan Bicycle Association based on export figures from the Customs Administration
    The latest Eurostat import figures
  • Official Journal of the European Union L 113/4

CYKELPORTALEN