CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nye mountainbikes fra Ridley Nye mountainbikes fra Ridley
Belgiske Ridley Bikes udvider produktprogrammet gevaldigt for den kommende sæson. Vi har kikket nærmere på topmodllen sablo og deres elektriske hardtrail Elykx. Nye mountainbikes fra Ridley

Ridley Bikes har dybe rødder i det Belgiske cykelsportsmiljø, indenfor landevej og cross.  Senest har de også overtaget kanibalens cykelmærke Eddy Merckx.  Læs mere her.  Men historien slutter langtfra her. På Eurobike Media Days præsenterede de en helt ny række af mountainbikes både med og uden batterier. Vi har taget et kik på to af dem.

Den fjerlette topmodel Sablo bygger ifølge Ridleys nye produkt og marketingschef Morten Kristiansen der har en fortid hos både Cannondale og Schwinn, på Ridleys traditioner og ekspertise indenfor cykelcross.  Bagaffjedringen er nyudviklet i samarbejde med Fox Factory racing og Enduro Bearing med henblik på stor pålidelighed og maksimal kontakt over hele affjedringsområdet.

Sablo har standard Boost through aksler 15 mm for og 12 mm bag, samt intern kabelføring for dropper post saddelpinde, som bliver stadig mere og mere udbredt. Den kommer i forskellige udstyrsvarianter lige fra topmodellen i sort med SRAM XX1 Eagle til den røde XT model. Priserne ligger mellem 4.600 og 7.000 Euro. De forventes på markedet i november måned hos autoriserede Ridley forhandlere.

Elykx er Ridleys første hardtrail med motor. Den er udstyret med Shimanos STEP motorsystem, kulfiberramme og 120 mm front affjedring. Den er standard udstyret med 29″ hjul ,men vil også fungere fint med 27,5″
Vi havde lejlighed til at teste den i området omkring Kronplatz.  Trods den øgede vægt var Elykx forbavsende livlig og minder på mange måder om en traditionel hardtrail. Der er en god balance i cyklen både på op og nedkørsler. Naturligvis er det sjovt at sætte motoren på Boost og drøne op af stejle stigninger  med 25 km i timen stort set uden at blive forpustet.  Shimanos Step motorløsning er dejlig simpel og komplimenterer XT gruppens setup, med ensudsenede skiftegreb.

Den elektriske mountainbike åbner muligheder for en helt ny type brugere, både dem som ikke længere har fysikken, eller dem som bare er magelige. Et andet område hvor cyklen har stort potentiale er at grupper eller par uden de samme forudsætninger nu kan have det sjovt sammen og følges ad, indtil batteriet går dødt :o)

Ridleys Elykx starter prismæssigt omkring de 4.800 Euro og forventes som de øvrige modeller på markedet til november 2017.

Link

 

CYKELPORTALEN