CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny komfort racer fra Merida Ny komfort racer fra Merida
Den nye Merida Scultura Endurance udfylder hullet mellem deres landevejs- og gravel modeller. Ny komfort racer fra Merida

Som almindelig dødelig cyklist kan det efterhånden være svært at finde rundt i cykeljunglen hvor den klassiske landevejsracer de senere år har fået selskab af Endurance, Allroad og Gravel. Hvor landevejsraceren førhen var en agressiv foroverbøjet geometri på 20 mm dæk, er den idag blevet væsentlig mere alsidig både med mere afslappet geometri og plads til bredere dæk.

Med Scultura Endurance vil en af verdens største cykel producenter nu udfylde hullet mellem deres eksisterende “rene” konkurrence landevejs modeller og de nye  Gravelbikes. Det er ved at være nogle år siden at Merida sidst havde en model i programmet som var minded langdistance landevejscykling. Med den nye Scultura Endurance hævder Merida at den er den idelle cykel for dem som cykler 90 % landevej og 10 procent grusvej. Et segment hvor der i forvejen er stor konkurrence fra Specialized, Giant og Trek. Hvor de andre laver en mængde krumspring med eftergivelighed i rammen og affjedring, er Merida Scultura Endurance mere ren landevej.

Alligevel er der blevet plads til 35 mm brede dæk og kædestagene er blevet konstrueret så de kan give sig i det vandrette plan. Dette i kombination med en klassisk 27.2 saddelpind giver den nødvendige flex og hermed komfort.  hertil kommer en lift mere oprejst kørestilling.

Designmæssigt er den uhyre vellykket og vil sikkert appelerer til dem som kan lide en smule diskretion og klassiske linier.  Cyklen kommer i flere udstyrsvarianter og farver. De danske priser og leveringstidpunkt er endnu ikke oplyst ved redaktionens slutning.

Borandia er stadig dansk distributør af Merida i Danmark og står gerne til disposition med yderligere oplysninger

Link

CYKELPORTALEN