CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nu er det nemmere at finde vej ad smukke stistrækninger fra Horsens til Sukkertoppen og Klostermølle Nu er det nemmere at finde vej ad smukke stistrækninger fra Horsens til Sukkertoppen og Klostermølle
Horsens Kommune opfordrer med nye vejviserskilte til, at naturelskere lægger vandre- eller cykelturen ad den smukke strækning langs Gudenåen fra Voervadsbro, over Sukkertoppen og... Nu er det nemmere at finde vej ad smukke stistrækninger fra Horsens til Sukkertoppen og Klostermølle

Nu hvor den kolde tid igen er på vej, er det vigtigt stadig at komme ud og få frisk luft. Horsens Kommune sat skilte op, der viser vej for cyklister og gående mod Klostermølle, Sukkertoppen og Fyel Badesø.

Skiltene skal sikre, at man bliver gjort opmærksom på denne stistrækning mellem de tre perler. Men formålet er også at gøre det nemmere for alle, der bruger Bryrupbanestien – naturstien mellem Horsens og Silkeborg – at finde vej derfra til den unikke natur i kommunens nordlige del.

– Mange kender til den nedlagte jernbanestrækning Bryrupbanestien og finder vej til eksempelvis Den Genfundne Bro ved Vestbirk. Med de nye vejviserskilte vil vi gerne gøre opmærksom på, at man fra banestien også kan dreje fra ved Vestbirk for at cykle eller vandre mod blandt andet Sukkertoppen, siger Flemming Larsen, der er chef for Natur og Miljø i Horsens Kommune.

Horsens Kommune gør hermed også opmærksom på den samlede stiforbindelse. På strækningen mellem Horsens og naturområdet med Sukkertoppen og Klostermølle har man den enestående mulighed for stort set hele vejen at være på sti forbeholdt gående og cyklister.

Som (natur)perler på en snor
Hvis Horsens Kommune skal komme med et bud på en af de smukkeste stier i kommunen, er strækningen fra Voervadsbro til Klostermølle et godt bud.

– Gudenåstrækningen forbi Voervadsbro og Klostermølle bliver af mange kanosejlere betegnet som det smukkeste stykke af Gudenåen. Af samme grund bør man bestemt ikke snyde sig selv for at hoppe på cyklen eller snøre vandreskoene og opleve denne strækning fra landsiden, mener Flemming Larsen.

Der ligger imidlertid flere naturperler på strækningen fra Vestbirk til Klostermølle, der er værd at gøre holdt ved. Horsens Kommune fremhæver blandt andet den nyanlagte Fyel Badesø, der ligger lidt syd for Voervadsbro. Her har man mulighed for at dyppe fødderne eller udforske det nye rekreative område. Søen er opstået som del af det tidligere grusgravsområde og omgives af et endnu jomfrueligt landskab, der over år vil udvikle sig i sin egen naturlige retning.

På den videre tur nordpå er der flere gode muligheder for at nyde madpakken. Blandt andet ved teltpladsen i Voervadsbro, hvor der er madpakkehus og borde/bænkesæt i de skønne omgivelser ved Gudenåens bred.

 

Der er også masser af muligheder for at slå sig ned i den smukke natur undervejs ad Højlundvej. Meget af stien bugter sig tæt ved Gudenåens bred gennem den varierende natur. Vælger man at bestige Sukkertoppen bliver man belønnet med en fantastisk udsigt ud over Mossø og det unikke engområde Klosterkæret. Og uanset om man tager turen over Sukkertoppen eller fortsætter rundt ved foden af “bjerget”, så kan man fortsætte til Klostermølle og opleve hele Klosterkæret.

– Vi har netop afsluttet vores store naturgenopretningsprojekt i Klosterkæret, hvor vi har ført Gudenåen tilbage til sit oprindelige løb. Hele projektet har givet naturen omkring åen nye muligheder for at udvikle sig. Ligesom i grusgravsområdet ved Fyel Badesø får man også her muligheden for at følge, hvordan naturen udfolder sig over tid, når den får frit spil”, siger Flemming Larsen.

Der er altså ingen grund til at tøve med at komme ud og opleve de mange naturperler, som lige nu er iklædt de gyldne efterårsfarver.

Link

 

CYKELPORTALEN