CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Møbelhåndværk på hjul Møbelhåndværk på hjul
Cykler i træ, kan skam også bygges efter industrielle massefremstillingsmetoder. Møbelhåndværk på hjul

De første cykler var i træ, siden i stål, så aluminium, titanium, ja sågar magnesium har været forsøgt. , og nu er det så kulfiber som vi hyller (som ulve i flok) og anser for det ultimative og eneste “rigtige”.  Læs mere om de forskellige rammematerialer her. Men en lille skare af individuelle rammebyggere, er gået tilbage til rødderne, og benytter nyeste teknologi, til at give den “gamle” træcykel et frisk pust af nyt liv.

Renovo har været på cykelscenen siden 2007 og alene udseendet på deres flot forarbejdede træcykler kan få de fleste til at tabe underkæben.

Moderne computerstyrede træfræsere der arbejder i 5 dimensioner, gør at man idag kan arbejde i træ, med samme præcision og med de samme muligheder for optimal udnyttelse af træ mht til lav vægt contra styrke og samtidig bevare træ naturlige egenskaber som et vidunderligt materiale at cykle på, og ikke mindst at kikke og røre ved.

Således kan Renovo bringe det gamle håndværk ind i industrialderen og lave cykler i små serier med samme ensarthed mht til tolerancer.  Selvom teknologien er til stede til industriel masseproduktion, vil en træcykel nok stadig være noget ekslusivt og anderledes for de fleste.

Link

 

CYKELPORTALEN