CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Energi i lommen fra MULEBAR Energi i lommen fra MULEBAR
MULEBAR har 10 års jubilæum som producent af naturlige energiprodukter. Vi har prøvesmagt/testet dem. Energi i lommen fra MULEBAR

Hvad der startede som lidt af et nicheprodukt med de første importerede Powerbars tilbage i firserne, har efterhånden udviklet sig til en jungle af lignende produkter, der sågar har bredt sig på hylderne i dagligvarerbutikkerne. Men hånden på hjertet og nøgternt set, behøver du som almindelig cykelforbruger slet ikke disse produkter, hvis du spiser normalt sundt og varieret, da langt de fleste af de stoffer som kroppen behøver indtages gennem helt naturlige fødevarer. Men naturligvis er der en bekvemmelighed i at have en bar eller gel i lommen, til den hurtige sult, hvis præstation og konkurrancecykling, har høj prioritet og spisepauser er udelukket. Her kan vi til dels se det fornuftige i den slags produkter. Derfor er det også vigtigt, at du som forbruger lærer at læse en deklaration, da det bestemt ikke er ligegyldigt hvad du propper i maven. En god hovedregel er at noget der smager godt og virker naturlig i konsistensen ofte også er et ordentligt produkt, men pas nu alligevel på, og stol mere på din egen dømmekraft og præferancer end hvad producenter og deklarationer siger.

Som cykelforbruger og redaktør har jeg prøvet adskellige af disse energiprodukter, og undskyld mig, men størsteparten er i min optik ikke værd at bruge spalteplads på, og slet ikke når prisen tages med i betragtning. For mit eget vedkommende vender jeg næsten altid tilbage til basis muslibaren fra supermarkedet, som for mit vedkommende kan det samme.  Det var den løftede pegefinger.

Den nordiske grossist, JuhlCycling Nordic, har sendt os en testpose af deres nye MULEBAR, med et eksemplar af samtlige produkter. En pose du som forbruger også kan købe, for at finde ud af om de appelerer til dine smagsløg og personlige favoritter.

Mulebar er en engelsk producent der har eksisteret i 10 år. De har været på det danske marked via forskellige forhandlere og distributører, men har aldrig rigtig slået an, måske fordi de smager mere af naturlig muslibar end “smart” sukkerholdig energibar.

Eksempel på specifikation/indhold (Summer Pudding)

  • 120 Kcal. pr. bar
  • 22g kulhydrater pr. bar
  • Indeholder ikke mejeriprodukter
  • Let nedbrydelig
  • Egnet til vegetarer
  • INGREDIENSER
  • Ris sirup, tørret æble, 8%
  • Havre, 8% havregryn
  • Whey protein (mælk)
  • Koncentreret æblejuice
  • Puffede ris (rismel, maltbyg, sukker, solsikkeolie, emulgator: solsikke lecithin), abrikoskerner
  • 2% puffede Amaranth, 2% tranebær (tranebær, æblejuice, solsikkeolie), sojamel, 2% tørrede solbær
    2% tørrede hindbær, vand.
  • Pris energibar set til mellem kr. 15 og 20,- pr stk.
  • Pris Gel set til mellem kr. 20 og 25,- pr. stk.
  • Testpakke:  Set til mellem kr. 179 og 299,-

Testpakken indeholder 9 energibarer, 2 proteinbarer og 5 gels i forskellige smagsvarianter. Forskellen mellem energibar og proteinbar er indholdet af protein

Prøvesmagning/test
Energibarerne har alle et naturligt indhold af  havre, havregryn, og ris hvortil der er tilsat forskellige frugter afhængig af hvilken smag man vil opnår. Indholds deklarationen er udførlig på engelsk og suppleret med en lovmæssigt dansk med de vigtigste parametre.  Pakkerne er lette at åbne og de holder deres gode bløde konsistens, uanset temperatur.  Energibarerne vejer 40 gram og leverer et energiindhold på mellem 120 og 140kCal afhængig af smagsvariant.

Alle energibarerne er lette og tygge og smager naturligt. Med naturligt mener jeg i denne sammenhæng at vi som forbrugere er blevet vænnet til et alt for højt indhold af sukker, så har du en meget sød tand, vil disse produkter for energibarenes vedkommende nok være lidt af en omvæltning. Bortset fra en enkelt af barene indeholder de intet chokolade som flere af konkurrenterne ofte overtrækker deres produkter med. Smag er individuel, men specielt dem med frugt og en lidt syrlig smag glider lettere ned i varmen. Nogle vil nok syntes at de er lidt svært fordøjelige og kræver megen vand for at glide ned, men det er ofte prisen for naturlige fødevarer, der kræver mere af din mave, men så tilgengæld også har en længere virkning. Ingen af barerne har den hurtige boost virkning mange efterlyser.

Proteinbarerne er de mindst vellykkede, de syntes en smule vamle i smagen, men de er jo også først og fremmest tænkt til at spise efter at være kommet hjem. Geltuberne er til det hurtige energiløft og meget sukkerholdige. De er klogeligt udført i genbrugelige tuber, så man kan genfylde dem ved at købe en større refilflaske. På min netop afluttede alpefærd var energibarene et godt supplement til at holde energiniveauet oppe i løbet af dagen.

Konklusion
Smag og præferancer er naturligvis forskellige, men Mulebar produkterne, virker som et ærligt produkt, hvor man kan stole på hvad de indeholder, ihvertfald for Energibarenes vedkommende.  De smager godt og er nemme at tygge.  De kræver en del vand for at fordøje, men giver en god langtidsvirning. Gelprodukterne et mere status que og adskiller sig ikke synderligt fra de mange andre udbydere.

Link

CYKELPORTALEN