CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Danmarks første kommunale cykeltek Danmarks første kommunale cykeltek
Godt nyt for cyklisterne og andre som gerne vil prøve kræfter med cyklingens mangfoldighed uden direkte at skulle have penge op af lommen. Cykelteket... Danmarks første kommunale cykeltek

cykelteket02

Cykelteket er et gratis tilbud til borgere og arbejdstagere i Helsingør Kommune. Fra januar 2015 kan de låne forskellige cykeltyper og afprøve de mange forskellige transportmuligheder, som cykler kan tilbyde. Derudover er Helsingør Cykeltek det første kommunale cykel-bibliotek, og det andet cykelbibliotek i verden, så vidt vides.

Cykelteket er opstået som et alternativ for de mange borgere og arbejdstagere, som har større afstande til og fra arbejde, og hvor den almindelige cykel ofte er for upraktisk. Cykelteket viser den mangfoldighed af cykeltyper, der findes, og de muligheder, de giver. Det kan være foldecyklen, som er nem at tage med i bus eller tog,  eller elcyklen og liggecyklen, der gør det nemmere at cykle længere afstande uden at skulle ligne en professionel cykelrytter. Du kan også klare de mindre transportopgaver på en af de populære Cargo Bikes. Cykelteket er en mulighed for at afprøve, om en anden cykeltype kan være vejen frem for Helsingørs pendlere.

Ud over enkeltcykler kan man også låne klassesæt til skoleklasser på udflugt eller hvis du vil arrangere en skovtur for vennerne. Cykelteket er blevet til i et samarbejde mellem Helsingør Kommune og cykelkulturhuset Bicycle Innovation Lab som har haft et lignende pilotprojekt kørende på Amager de seneste tre år.  Det lokale cykel-erhvervsliv er også involveret i projektet og projektet bliver gennemført med støtte fra Region Hovedstaden.

Cykelteket åbner officielt den 7. december 2014 kl. 12-17 med prøveture på cyklerne, cykeludlån og hjule-glögg.  Adressen er Hal 19 i Kulturværftet. Allégade nr. 2, indgang fra Ny Kronborgvej, Helsingør og alle er velkommen.

Lad os håbe at projektet bliver en succes og kan inspirere andre til en måde igen at få gang i udlånskulturen i Danmark.

Link

CYKELPORTALEN