CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Anmeldelse: JacoBar Anmeldelse: JacoBar
Et forfriskende alternativ, til de industri fremstillede energibarer, fra din håndværksbager... Anmeldelse: JacoBar

 

I en verden af industrielle og massefremstillede fødevarer, ofte tilsat sødemidler og andre tilsætningsstoffer, mister vi  evnen til skelne mellem en syntetisk og ægte smagsoplevelse.  Et klassisk eksempel er den fejlagtige opfattelse af smagen af ren chokolade, der for de fleste produkter bliver sløret af sukker og kakao.

Det samme kan til en vis udstrækning siges om de energi og proteinbarer der oversvømmer markedet og hvor smart indpakning og markedsføring tit gør udslaget i vores valg.

Ligesom den lille cykelforhandler er presset af store kæder og internet butikker, så gælder det samme for den lille håndværksbager, der dagligt må kæmpe mod minutboller og tebirkes i supermarkeder og på tankstationer, hvis eneste kvalitet er prisen.  Derfor må de hele tiden forny sig og spille på andre boller i høj kvalitet, hvis de skal gøre sig håb om kundernes gunst.

En af dem der prøver at gå nye veje er Jacobsens Bageri med butikker i Næstved og Vordingborg. De har i samarbejde med cykelgrossisten PythonPro udviklet to energibarer der bl.a benyttes af det danske cykelhold Team Almeborg-Bornholm. Der er tale om to energibarer helt uden kunstige tilsætningstoffer.

Energibar indhold
Havregryn (dampbehandlede havrekerner), rosiner (99,5% øko calf. druer, 0,5% øko solsikkeolie), honning, soyagrits, abrikos, chokolade (kakaomasse, sukker, kakaosmør, naturlig vanillearoma) . Kan indeholde spor af mælk.

 • Allergener:
 • Gluten, soya
 • Næringsindhold pr. 100 gr. tilberedt:
 • Energi, kcal 365,8 kcal
 • Fedt, total 9,5 g (heraf mættet 2,8 g, heraf enkeltumættet 2,0 g, heraf flerumættet 3,0 g)
 • Kulhydrat, total 57,2 g (heraf sukker 16,9 g)
 • Kostfibre  5,0 g
 • Protein, total 10,7 g

Energibar Protein indhold
Soyagrits, honning, jordnødder, jordnøddesmør, hørfrø.

 • Allergener:
 • Gluten, soya, jordnødder
 • Næringsindhold pr. 100 gr. tilberedt:
 • Energi, kcal 499,1 kcal
 • Fedt, total 31,7 g (heraf mættet 4,8 g, heraf enkeltumættet 11,5 g, heraf flerumættet 13,1 g)
 • Kulhydrat, total 31,9 g (heraf sukker 3,0 g)
 • Kostfibre  8,8 g
 • Protein, total 23,3 g

Afprøvning
De to barer er størrelsesmæssigt lige til at have i lommen. De er bløde og lette at tykke. En positiv observation er at de kan spises uden at skulle skylle efter med en hel masse vand. Noget som ofte er tilfældet ved de mange industrielle produkter.

Smag er naturligvis forskellig, men ingen af de to barer smager dårligt, tværdimod, så er de begge af en beskaffenhed, som langt de fleste vil have lyst til at sætte tænderne i. Energibaren er med rosiner, honning og chokoladestykker som giver en lidt syrlig/sød smag, uden dog på nogen måde at virke vammel. Den er lidt drøjere i konsistensen end proteinbaren, men ligger alligevel let i maven. Proteinbaren er lige i skabet med dens jordnøddesmag som effektivt dæmper smagen af de tilsatte soyagrit for at få proteinindholdet i vejret og som ofte giver en lidt kvalmende smag på andre tilsvarende produkter. Den er meget luftig og er for denne tester den bedste af de to. Begge barer ligger let i maven både med og uden vand, så man føler sig aldrig oppustet. De giver begge en langvarig mæthedsfornemmelse og helt uden det sædvanlige blodsukker boost der opleves på andre barer. De er lige velegnet både før, under og efter cykelturen og som en sund snack og mellemmåltid.

Da energibaren produceres helt uden tilsætningsstoffer har de en begrænset levetid på omkring 2 mdr. hvilket er tydeligt mærket på dem. De skal IKKE i køleskabet men derimod opbevares tørt og mørkt.
De sælges i kasser af 10 stk. og produceres i reglen tidligst en uge før de afsendes, så de er helt friske.
JacoBar er en positiv oplevelse, og samtidigt støtter man den lille erhversdrivende fremfor et stort firma, noget som jeg syntes man bør tænke på, når man køber sine energibarer.

Konklusion
Er du til simple nononse produkter, så er JacoBar afgjort et af de bedste bud.  En energibar som ikke gør noget stort væsen ud af sig andet end bare at levere varen, energi til den sultne cyklist uden tilsætning. Samtidig støtter du et stykke dansk iværksætteri som kan tjene som eksempel for andre bagere. Cykelportalens absolut favorit energibar, så er den ikke længere…

Link

 

CYKELPORTALEN