CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Aktiv ferie i cykelafstand kap.2 Aktiv ferie i cykelafstand kap.2
Følg med i vores guide til aktiv ferie på Bornholm. Denne gang kikker vi på cykelruter, kulinariske fristelser og trialløb... Aktiv ferie i cykelafstand kap.2

Hammershus

I vores lille føljeton fra Bornholm kikker vi denne gang på udfordringer til bentøjet og lidt godt til ganen. Fik du ikke læst kapitel 1 finder du det her.

Gaarden

Ikke langt fra Gudhjem kan du på Bornholms Madkulturhus opleve en ny aktivitet, hvor man går helt bag om de Bornholmske madvarer og traditioner, lige fra de bliver fanget/slagtet til de serveres.

Gaarden01

I et nyopført aktivitetshus kan man opleve gastronomiske dage hvor du får lejlighed til at opleve madkultur på nært hold. Du kan tage med på havet og fange fisken som herefter tilberedes i det store fælleskøkken. I løbet af sæsonen er der tværgående temaer med Bornhomske egnsretter, nutidens råvarer og fremtidens mad.  Et oplagt besøg til en aktiv dag med børnene. Se mere på Gaarden.nu. 

IF-Tejn-loeb02

Løb for livet
Når man som ren novice indenfor løb skal prøve at følge med en af verdens bedste ekstremløbere er der naturligvis en smule ugler i maven. Kim Rasmussen har som den eneste gennemført det 333 km lange ekstremløb på Himalaya. Til daglig bruger han klipperne omkring Hammerknuden som sin træningsplads. Herudover driver han også løbeklubben Tejn IF der arrangerer en række spektakulære trailløb.  Den veltrænede Kim står og venter på os, da vi lidt forsinket ankommer til den nyrenoverede Hammer Havn smukt beliggende mellem Hammershus og Hammersøen.

IF-Tejn-loeb01

Det er blæsende og havgusen vælter ind ude fra havet, så efter en hurtig omklædning, går det uden opvarmning ud over havneområdet og OP OP OP indtil det flader en smule ud ved Opalsøen.  For undertegnede, hvis løbekarriære tæller en tur rundt om Bagsværd sø er det en lidt for stor udfordring. Efter lidt løb op og ned af klipper forsætter de seje over mod Hammershus, mens jeg finder vejen tilbage til havnen. Undervejs fortæller en fuldstændig uanstrengt Kim Rsmussen historier fra sit løbeliv og betragtninger om løb og udstyr i almindelighed.  Er du til løbeudfordringer på højt plan er Bornholm afgjort stedet.

Bornholm-cykelruter

På cykel 
Foruden lækre sild, klipper og rundkirker, har Bornholm et veludbygget cykelrutenet.  Det gode ved Bornholm er at afstandene er korte hvilket passer godt til specielt familier med børn. Med en smule planlægning kan man tilrettelægge sin cykeltur på Bornholm til at  gå udenom de mest kedelige landevejs-strækninger og istedet trille igennem de mange små landsbyer hvor man kan holde pit-stop hos den lokale købmand eller iskiosk. Læs også vores Turcyling på Bornholm.

Skovtraktor

Skovtraktor og Østers
Når man er på Bornholm skal man naturligvis nyde det høje mørke skum fra Svannike Bryghus. Her serveres den mørkeste af mørkeste øl. Hvad siger du til en Skovtraktor med 7% hestekræfter. Den går lige i de trætte ben efter dagens strabasser. Det mørke øl kan med fordel nydes med en god menu i bryggeriets egen restaurant. Vi startede med Rillette af varmrøget bornholmsk ørred (Fra Bornholms Havbrug – røget på B’s Fiskeværksted i Svaneke).

Svannike-Bryghus01

Til hovedret Bryggergris, en svinekotelet af bornholmsk gris der har fået masken fra ølproduktionen som foder. og som rosinen i pølseenden hjemmelavet is med Havtorn, Øl og Ribssmag. Velbekomme

Molen-Nexo01

Er man mere til fisk kan man besøge Restaurant Molen i Nexø. Her serverer Østers og Champagne mens man nyder den storslåede udsigt over hav og havn. Som hovedret kan man nyde en torsk eller laks naturligvis fanget i Østersøen.

Molen-Nexo02

Bornholm.info  finder du en oversigt over de mange forskellige muligheder for overnatning. Vi boede på Hotel Siemsens Gård i Svannike der ligger et stenkast fra havnemolen. Den imponerende morgenbuffet, med alt hvad hjertert kan begære, til en aktiv dag, indtages i restaurenten med panoramnaudsigt over havnen.
Hotel-Siemsens-Gaard

Cykelportalen var inviteret af Færgen og Destination Bornholm
Bornholm05

CYKELPORTALEN