CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Zéfal Doowah TEST: Zéfal Doowah
Vi har prøvet et sæt bukseklemmer af den gode slags, der også kan bruges til andet end bukser. TEST: Zéfal Doowah

De fleste dagligdagscyklister cykler i helt almindeligt tøj, hvor der der ofte brug for et par bukseklemmer, så buksebenet ikke får olie på sig, og griber fat i kæden. De gængse metal/plastik modeller, klemmer ofte på benet og er ikke lange nok til at nå tilstrækkeligt rundt om kraftige bukseben.

Zéfal er en fransk tilbehørsproducent, der har eksisteret i en menneskealder. De udvikler og producerer en mængde, lidt konservativt, men meget gennemtænkt cykeltilbehør.

Specifikationer

  • Materiale: Nylon
  • Lukke: Velcro og spænde
  • Vægt: 12 gram/par
  • Længde: 380 mm Bredde 25 mm
  • Reflekser: sølv
  • Farver: Sort/sølv eller Gul HiVis
  • Pris: set til kr. 45,-

Afprøvning
Vi testede Doowah i den sorte udførsel som har sølvfarvede reflekser. Den fås også i en gul HiVis udgave.  Doowah er udstrækt næsten 400 mm lang hvilket giver rigelig længde til at den kan nå rundt om både kraftige ankler og tykke bukser. De er lette at sætte på, hvor den løse ende føres igennem spændet og herefter fastgøres ved hjælp af Velco. Det betyder at de knap så let falder af, selvom velco ikke er trykket helt fast. I tilgift kan man også bruges båndet til andre ting, f.eks at fastgøre en større vandflaske i flaskeholderen. En stor fordel,når de ikke er i brug, er at de intet fylder i en lomme. Et godt og gennemtænkt produkt som udfylder sin opgave hverken fra eller til og som bør være på enhver cyklist “need to have” liste.

Konklusion
Zéfal Doowah er et af de bedre buksebens bånd på markedet. Kombination af god længde, med både velco og spænde betyder at det sidder meget bedre fast og ikke falder af selv hvis velco går løs. Et uundværligt nononsense produkt som gør dagligdagen lettere for den  almindelige cyklist (hverdagens sande helte)

 

Link

CYKELPORTALEN