CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Garmin Edge 1000 Test af Garmin Edge 1000
Garmins har atter lagt sig i front med deres nye topmodel, som er lidt af et udstyrstykke. Vi har testet den hen over sommeren... Test af Garmin Edge 1000

Garmin-Edge1000-07

Edge 1000 er Garmins nye topmodel og den byder på et hidtil uset væld af funktioner.  Ud over et bedre og større display, er nogle af de væsentligste nye funktioner, support af Shimano Di2, WiFi, Telefon notifikation, nye kadance og hastighedssensorer. Herudover har den fået preinstalleret Europa kort og alle funktionerne fra Garmins Touring Plus vi tidligere har testet. Dertil selvfølgelig alt hvad man kan tænke sig i træningsspecifikke værktøjer som vi kender fra Edge 810.  Vores testeksemplar var en pakkeløsning som foruden selve GPS´en også indeholdt pulsbælte, hastigheds og kadance sensor.  Edge 1000 fås i forskellige versioner så det er muligt at købe en basismodel uden tilbehør.  

Garmin-Edge1000-02

Specifikationer Edge Bundle

  • 3-tommer trykfølsom farveskærm – 240×400 pixels
  • Shimano Di2 support
  • SMS og telefon notifikationer
  • Wi-Fi og Bluetooth 4.0
  • Incl. fuldt europakort
  • Preload af satelitter
  • Automatisk ruteplanlægger
  • Segment race-funktion
  • Fjernbetjening
  • Kadence- & speedsensor uden magneter
  • 5 sider med op til 10 datafelter på hver side
  • Barometrisk højdemåler
  • Garmin Connect™ Mobile
  • Wattmåler support (ANT+) – Fx Garmin Vector
  • Knap 100 forskellige datafelter
  • Pulsmåling
  • Kadencemåler
  • Intervaltræning
  • Autolap og Autopause
  • Glonass Satellitmodtagelse
  • Temperaturmåling
  • Pris kr. 4995,-

Garmin-Edge1000-09

Afprøvning
I forhold til Edge 810 er den nye Edge 1000 blevet godt en cm længere og en halv cm bredere.  Til gengæld har den slanket sig i tykkelsen. Placering af knapper er de samme som på Edge 810. På bagsiden er der blevet plads til et micro USB stik samt port til et eksternt SD memory kort.  Vi har afprøvet den nye Garmin Edge 1000 i en såkaldt bundle pack som foruden selve GPS enheden også bestod af pulsbælte og hastigheds og kadance sensor. Ud over disse , er der foruden de to gængse frempindsholdere nu også kommet en helt ny front holder med i æsken.  Det vil i praksis være den de fleste vil bruge, da den flytter computeren ud foran styret hvor den er lid af vejen og meget lettere at aflæse og betjene.

Garmin-Edge1000-08

Opsætning er hurtig klaret bl. a med valg af sprog. Det første skærmbillede der viser sig når man tænder computeren, som forøvrigt går meget hurtigere end tidligere,  er et stort felt med KØR. Her kan man standard vælge mellem Race og Train mode, men det er muligt at oprette flere med individuelle navne efter eget ønske.  Nedenunder findes 6 felter Find, Kalender, Historik, Baner, Segmenter og Træning. Under Find kan man ruteplanlægge, ud fra positioner, gemte ruter nylig fundne og søgeværktøjer. En ny smart funktion som er hentete fra Touring serien er planlægning af en rundstrækning ud fra indtastet distance f.eks 50 km. Så udregner computeren tre forslag som man kan vælge imellem. Det fine ved funktionener er at selvom man starter fra det samme udgangspunkt finder den altid forslag til nye ruter. Kortfunktionen har fået en gevaldig opdateringen så den nu tager højde for cykelstier og cykelruter.  En nyttig ny funktion er telefonnotifikationen som via Bluetooth får SMS beskeder og telefonopkald frem på enheden.  En rar funktion som betyder at man kan lade telefonen blive i lommen og alligevel følge med. Hvis du er den lukkelige ejer af en Shimano Di2 gruppe kan du nu få alle informationer om gearskiftet frem på Edge 1000.

Nederst er et lille værktøjsikon som giver adgang til samtlige indstillinger som er: Aktivitetsprofiler, Sensorer, Bluetooth, Wifi, System, Brugerprofil og Træningszoner. det er her du opsætter alle skærmbilleder og aktiverer de forskelige sensorer.

Garmin-Edge1000-05

En af de væsentligste forbedringer er displayet som nu kan aflæses tydeligt under stort set alle lysforhold.  Både lysstyrke og ikke mindst opløsningen er nu helt i top. Det kan vanskeligt gøres meget bedre. Garmin lover en batteritid på op til 15 timer.  Det lykkedes mig aldrig at presse mere end godt 11 timer ud af den og, det var med baggrundsfunktioner som Bluetooth og Wifi slået fra.  Men det må dog stadig  anses for rigeligt til en dagstur og er stadig en klar forbedring i forhold til tidligere. Opladning foregår via det medfølgende USB kabel. Al planlægning og ruter og træning samt historik styres let og elegant via Garmin Connect.

Garmin-Edge1000-10

De nye hastigheds og kadance sensorer er uden magneter hvilket gør dem til en leg at montere henholdvis på pedalarmen og hjulnavet. Med de medfølgende gummibånd er de altid lette at sætte på og tage af.  Også den fremskudte styrbøjle til selve GPS enheden er rigtig fin.  Pulsbæltet nye udformning og ikke mindst remmen gør det til det hidtil bedste pulsbælte jeg har prøvet med hensyn til bærekomfort.  Det sidder godt og klemmer ikke. Der er stort set ikke noget at udsætte på Edge 1000 ud over at skærmlåsen af og til drillede lidt og var svær at deaktivere. 

Garmin-Edge1000-06

Konklusion
Er du på udkik efter den ultimative cykel/GPS computer mede alt i træningsfaciliteter og tilslutningsmuligheder er den nye Edge 1000 svær at komme udenom.  Intet er overladt til tilfældigheder og alt fungerer i praksis upåklageligt. Opsætning og daglig brug kan ikke gøres meget nemmere. Ingen tvivl om at den nye Edge 1000 er den hidtil bedste fra Garmin.    

Vurdering-5

Link

 

CYKELPORTALEN