CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi tester 720 Armour A-Trak Rock cykelbrille Vi tester 720 Armour A-Trak Rock cykelbrille
720 Amour har lavet cykel- og sportsbriller siden 1996. A-Trak Rock har udskiftelige linser som fastholdes ved hjælp af magneter. Vi tester 720 Armour A-Trak Rock cykelbrille

720-Amour-A-Trak-Rock-01

720 Armour har lavet sports briller siden 1996. Oprindelig startende “down under Australia” , men i 2002 blev de opkøbt af det Taiwanesiske HWA Optical Group, der er leverandør af professionelle brilleprodukter.  A-Trak serien består af 8 modeller der alle har udskiftelige linser, der fastholdes ved hjælp af nogle små magneter. Modellen vi har testet hedder Rock.

720-Amour-A-Trak-Rock-02

Brillestellet er lavet i et røgfarvet polymer materiale kaldet Swiss Grilamid TR90. Det er 20 % lettere end tilsvarende polymere og går populært under betegnelsen syntetisk titanium, da det har mange af dette grundmateriales egenskaber. Linserne er i 8 lags polariseret polycarbonat (DPCPL) og er behandlet med forskellige teknologier, for bedre synlighed i tåge, hærdede mod ridser og er særligt vandafvisende. Linserne benytter 720 Armours udskiftelige magnetlinser så man frit kan skifte mellem 7 forskellige tonede modeller. Desuden kan de små gummimanchetter på brillestængerne udskiftes i 4 forkellige farver, så der er rig mulighed for at opnå fuld personliggørelse.

720-Amour-A-Trak-Rock-03

Tekniske data:
Materiale: Swiss Grilamid TR90 (syntetisk titanium)
Dimensioner: L 130 mm B 130 mm H 47 mm
Glas: 3 sæt i Smoke/Yello Ti, Yello og Clear
Vægt: 32 gram
Vejl. udsalgspris: kr. 749,-

720-Amour-A-Trak-Rock-05

Afprøvning
Brillerne kommer i en nydelig lille boks med lynlåslukke, hvor der foruden brillerne også er plads til de to ekstra sæt linser og en lille brillepose, der samtidig fungerer som pudseklud. Standard er brillen monteret med de fuldt reflekterende Smoke/yellow linser. Om man kan lide det lidt skisports agtige look er nok en smags sag, men ellers kan de jo udskiftes til en af de andre farver. Brillen har ingen justerings muligheder ud over hvad der er af fleksibilitet i brillestængerne, der er meget fleksible og bløde pga. de udskiftelige gummimanchetter. Næsen understøttes af to indbyggede gummipakninger med riflet overflade så de brillen ikke glider på næseroden. De kan ikke justeres men  anlægsfladen er så stor, at de i praksis vil passe på langt de fleste næseformer. Brillen har et meget tæt fit der følger ansigtet i hele fronten, så man er fuldt afskærmet for solen. Selvom brillen sidder tæt er der alligevel god ventilation pga. de små ventilationshuller for oven og neden i stellet. De er med til at give en mærkbar cirkulation inde i brillen når man cykler.

720-Amour-A-Trak-Rock-06

Linserne udskiftesved at trække let i dem hvorved de frigøres. Det samme når de skal sættes på hvor magneter hjælper med at trække dem på plads. Der medfølger et par aftagelige stykker linsefolie som beskytter mod fedtede fingre når man udskifter linserne.  Med Smoke/Yellow linserne får lyset et behageligt violet skær som skærmer solen godt samtidig men samtidig bevarer en god sigtbarhed og detajlerigdom. Den gule linse er velegnet til gråvejrsdage hvor kontraster forstærkes, mens den glasklare er fin på vinterturen hvor den giver maksimal sigtbarhed samtidig med at den skærmer øjnene for den kolde luft.  Systemet med magnetiske linser er en stor behagelighed som slå alle andre systemer mht. let udskiftning af linserne. Med den meget lave vægt er bærekomforten også i top, også efter mange timer i sadlen.

720-Amour-A-Trak-Rock-04

Konklusion
720 Armour A-Trak Rock er en rigtig fin solbrille, alene i kraft af sin udskiftelige magnetlinser, ekstra tilbehør, en  lav vægt, gode pasform og en meget attraktiv pris. Brillen er også velegnet til løb og skisport.

720-Amour-A-Trak-Rock-07

Link

CYKELPORTALEN